//
you're reading...
Ravintolat ja kahvilat

Salt – palkittu bistro Kadriorgissa

Salt menüüSalt teki tänä vuonna huiman nousun Viron parhaiden ravintoloiden listalle. Elokuussa 2012 avattu ravintola valittiin oitis Viron kahdeksanneksi parhaaksi ravintolaksi.

Pikkuruinen bistro löytyy Kadriorgista, vanhan kivitalon kellarista. Paikka on niin pieni ja suosittu, että ilman pöytävarausta on turha yrittää sisään.

Salt IkkunapöytäValitettavasti unohdin kamerani kotiin, kun lähdimme ystävieni kanssa Saltiin illalliselle ja tämän bloggauksen rakeiset ja epätarkat kuvat on otettu puhelimen kameralla. Ehkä niiden kautta kuitenkin pääsee hieman jyvälle siitä, mitä Salt tarjoaa.

Salt chef IIOlin neljän ystäväni kanssa Saltissa. Seurueemme tilasi muun muassa ostereita, merikrotti-cevicheä, lampaanmaksaa albanialaisittain, vasikan entrecoteta karvaan endiivin ja parmesaanikrokettien kanssa sekä makrillia sinisimpukkamuhennoksella.

Kukaan meistä ei uskaltanut tilata sonnin palleja, jotka tarjoillaan Saltissa tartar-kastikkeen ja vihreän salaatin kanssa.

Toinen seurueemme ”entrecotisteista” sai oikein hyvän ja mehukkaan kyljyksen, toinen harmitteli kengänpohjaa. Ceviche sai runsaasti kehuja. Ehdoton voittaja oli lampaanmaksa. Tämä siitä syystä, että ravintolassa usein nauttii eniten annoksesta, jollaista ei osaisi itse kotona tehdä. Albanialaisen maksan maku oli niin monikerroksinen, ettei siihen päässyt millään kopiointimielessä kiinni.

Salt lammasSalt entrecoteSalt osteritSaltin tunnelma on kotoisa – kuten bistrossa pitääkin. Kokit tekevät osan alkupaloista ja jälkiruoista avokeittiössä salin puolella. Ruokaa valmistavaa ihmistä on aina mukava katsella (kunhan hän tekee sen siististi ja hyvin, kuten Saltissa).

Ainoa todellinen miinus täytyy antaa palvelusta. Me loppasuut emme millään olisi jaksaneet odottaa viinipullojamme ja myöhemmin jälkkärikahvejamme. Eikä huoneen kokoisessa, 28 paikkaisessa ravintolassa oikein löydy hyvää perustelua odotuttamiselle. Ehkä tarjoilijallamme oli vain huono päivä.

Saltin kodikkuudesta kertonee se, että kukaan ravintolan asiakkaista ei olisi halunnut lähteä pois, vaikka ravintola oli sulkeutunut jo puoli tuntia aiemmin. Viereisissä pöydissä hidasteltiin samalla tavalla kuin omassammekin ja takkien pukeminen sujui verkkaisesti. Olisi ollut niin mukava jäädä vielä hetkeksi nauttimaan tunnelmasta. Ja hyvästä viinistä.

Salt sulkemisaika

Mainokset

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: