//
you're reading...
Aamiaiset, Ravintolat ja kahvilat

Café Noble – kun haluat hyvän brunssin

Noble 1Sain eilen ehkä elämäni parhaan brunssin! Tai ainakin hinta-laatusuhde oli enemmän kuin kohdallaan. Café Noblen 16 euron brunssiin sisältyi ihania herkkuja sinisimpukoista panna cottaan ja juomaksi tietysti Mimosa.

Suomalaisomisteinen Noblessnerin satama sijaitsee Koplin kaupunginosassa, 15 minuutin kävelymatkan päässä Tallinnan keskustasta ja vanhasta kaupungista. Vielä rakennus- ja kunnostusvaiheessa olevalta alueelta löytyy jo vierasvenesatama palveluineen, kanoottien ja purjelautojen vuokraamo sekä hieman merkillinen hyppykeskus, jossa voi hyppiä erikorkuisista hyppyreistä valtavalle ilmapatjalle (hommaa voi kokeilla myös suksilla tai lumilaudalla hyppyrin kautta). Noblessnerin alue koostuu vanhoista tehdashalleista, joista osaa käytetään muun muassa konserttitiloina.

Alue on perustettu 1912, jolloin Alfred Nobelin veljenpoika Emanuel Nobel sekä torpedotehtailija G. A. Lessner aloittivat siellä sukellusveneiden rakentamisen Venäjän tsaarille. Kauaa kaverukset eivät ehtineet hoitaa bisneksiään, sillä Venäjän vallankumous muutti pian suunnitelmat. Sen jälkeen tehdasalueella on ollut monia eri nimiä, muun muassa Tallinnan Meritehdas, Peetrin laivanrakennustehdas ja Meritehdas nro. 7.

Mutta se brunssi! Olin ihan unohtaa koko asian kun uppouduin itse alueen historiaan…

Noble TerassiNoblen pöydät eivät notkuneet erilaisia sörsseleitä vaan tarjolla oli laadukas valikoima merellisiä herkkuja. Itse aloitin herkullisilla sinisimpukoilla, jättikatkarapusalaatilla, paistetulla lohella ja punajuuri-tartar-voileivällä. Tarjolla oli myös caesar-salaattia sekä peruna-pekonisalaattia. Brunssin menu vaihtelee ja lämpimiä ruokia on tarjolla kaksi eri vaihtoehtoa. Hintaan sisältyy Bellini tai Mimosa.

Kesäaikana brunssin voi nauttia ulkoterassilla, meren ääressä. Pöytä kannattaa varata etukäteen, sillä kaupunkilaiset osaavat jo suunnata kulkunsa mainiolle sunnuntaibrunssille ja paikkoja on rajoitetusti.

Noble Salaatit

Noble SinisimpukatKuten kuvasta näkyy, muutkin kuin minä ahmivat sinisimpukoita. Tarjoiluastian pohja paistoi jatkuvasti, mutta täyttyi onneksi nopeasti uudelleen täyteen.

Jälkkärivaihtoehtoja oli tarjolla kaksi – marjaisa panna cotta sekä suklaakakku vaniljakastikkeella. Seuralaiseni ahmivat molempia ja kehuivat kumpaakin.

Ihanan brunssin kruunasi pian saapumisemme jälkeen tehdashallin takaa terassille kaartanut aurinko. Ah, kuinka onnelliseksi hyvä ruoka, mukava seura ja kaunis päivä voivat tehdä ihmisen!

Noble jälkkärit

Mainokset

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: