//
you're reading...
Uncategorized

Kultuurikatla Aed – romuluinen kulttuuripuutarha

Kultuurikatla aia portKultuurikatla Aed eli Kulttuurikattilan puutarha on kaikille avoin kaupunkipuutarha. Se sijaitsee parhaillaan kunnostettavan Kultuurikatel-kulttuurikeskuksen vieressä, kalatoria vastapäätä, kulttuurikilometrin alkupäässä. Puutarha on osa Kultuurikatelin toimintaa.

Ensimmäiseksi mieleen tulee muinainen muisto Kööpenhaminan Christianiasta. Täällä ei vapaakaupungin tyyliin haise marihuana, mutta röttelöisessä pihapiirissä on samaa rämähtänyttä rentoutta.

Aedissa järjestetään pitkin kesää erilaisia tapahtumia. On konsertteja, levyjulkkareita, elokuvaesityksiä, teatteria ja performansseja. Keskellä puutarhaa sijaitsee Kanala-kahvila, joka sai nimensä viime kesänä pihalla viipottaneiden kanojen mukaan. Nyt kanoja ei enää ole, mutta tilalle on tullut Velonaut-pyöräpaja, jossa saa pientä korvausta vastaan kunnostaa oman fillarinsa. Kuuleman mukaan Velonautissa on kaupungin kattavin varasto vanhojen polkupyörien osia. Aedista saa ilmaiseksi vanhoja pyöriä lainaan.

Kultuurikatla aed VelonautKultuurikatla aed kukkafillariIltaisin puutarhan puissa roikkuviin lyhtyihin sytytetään kynttilät ja on vaikea kuvitella löytävänsä enää rappioromanttisempaa paikkaa nauttia esimerkiksi lasillinen viiniä mieluisassa seurassa.

Kultuurikatla aed Kohvik Kanala

Kultuurikatla aed tomaatti

Kultuurikatla aed lilledLisätietoja Kultuurikatla Aedin ohjelmistosta päivitetään ahkerasti Aedin Facebook-sivulle. Portit ovat joka päivä auki klo 10-23. Pyöräkorjaamo Velonautiin kannattaa soittaa etukäteen ja ilmoittaa minkälaista fillaria on tulossa korjauttamaan. Pajaa pitävät nuoret jäbät osaavat englantia.

Kultuurikatla aed plakaat

Mainokset

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: