//
you're reading...
Design, Historia, Lapsille, Museot, Näköalapaikat, Ravintolat ja kahvilat

Teletornista näkee jopa Helsinkiin

TeletornIIIPiritan kaupunginosassa sijaitseva Teletorn ei ole uusi nähtävyys, mutta se avattiin uudistettuna, monta vuotta kestäneiden remonttitöiden jälkeen, vuonna 2012.

Pikahissi vie 49 sekunnissa 170 metrin korkeuteen. Teletornin 21. kerroksesta voi hyvällä säällä nähdä jopa Helsinkiin asti, mutta 360 asteen näköalakerroksesta on luonnollisesti hyvät näköalat kaikkialle Tallinnaan. Helsingistä käsin taas voi hyvällä säällä erottaa teletornin siluetin – erityisesti kiikareilla.

Teletorn hissiTeletorn näköalaTeletorn näköala IIJostain syystä, joka ei ole minulle ihan selvinnyt, virolaiset pitävät marsilais-teemasta. Myös teletornissa humanoidit edustavat modernia aikaa ja sisustuksessa on käytetty muun muassa humanoideja muistuttavia valaisimia. 21. kerroksen näyttelyssä voi tutustua virolaisiin huippusaavutuksiin futurististen tietokonenäyttöjen kautta. Itsekseen liikkuvat näytöt ovat jopa hieman pelottavia kääntyillessään kohti näyttelyvieraita. Itse olin niin idioottina liikkeellä, että meinasin kiilautua liikkuvan näytön ja sen viereen laitetun penkin väliin…

Teletorn marslasedTeletornNäytötTeletorni valmistui vuonna 1980. Se rakennettiin yhdeksi Moskovan kesäolympialaisten nähtävyyksistä. Ai miten Tallinna liittyy Moskovan olympialaisiin? Tallinnassa, Piritan satamassa, järjestettiin olympialaisten purjehduslajit.

Vuonna 1991 teletorni muotoutui yhdeksi vapauden symboleista. Neuvostoliiton maahanlaskujoukot yrittivät vallata teletornin, mutta runsas joukko virolaisia tuli puolustamaan tornia. Saman päivän iltana, 20. elokuuta 1991, Viron tasavallan korkein neuvosto päätti irrottautua Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liitosta ja julisti, että se on itsenäinen tasavalta.

TeletornTeletornin ravintola sijaitsee 22. kerroksessa. Ravintolaa kiertää terassi, jossa on tänä kesänä mahdollisuus tehdä myös ”äärelläkävely”. Osallistujat sidotaan turvavaljailla terassin turvarakenteisiin ja sen jälkeen voi käyskennellä 175 metrin korkeudessa ja ottaa valokuvia tornin reunalta.

Korkeanpaikankammoisten kannattaa jäädä maan pinnalle. Tornin ensimmäisessä kerroksessa on matkamuistomyymälä sekä ravintolan kesäterassi. Toisesta kerroksesta löytyy historianäyttely.

Teletorn alas

Mainokset

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: