//
you're reading...
Ravintolat ja kahvilat

Chedi – sosiaalista ruokailua moderniin aasialaiseen tapaan

Chedi PöydätVanhassa kaupungissa sijaitseva Chedi on jo muutaman vuoden ajan ollut ehdoton suosikkiravintolani Tallinnassa. Onneksi menu on pysynyt monin osin varsin muuttumattomana, sillä voin nimetä annoksen, joka vetää minut Chediin kerta toisensa jälkeen: rapea ankkasalaatti pomelon, pinjansiementen ja salottisipulin kanssa. Se on niin hyvää, että pää lämpiää!

Modernia aasialaista ruokaa tarjoavan Chedin idea on sosiaalisessa syömisessä. Annokset tuodaan pöytään laajoilla vadeilla ja koko seurue saa maistella kaikkia ruokia. Yhdessä syöminen ei välttämättä heti luonnistu suomalaiselta. Tein itsestäni täyden moukan tilaamalla lohta ja piittaamatta tarjoilijan yrityksistä asettaa tilaamaani kala-annosta keskelle pöytää kaikkien jaettavaksi, kahmin lohen yksin omalle lautaselleni. Vasta myöhemmin tajusin, että koko muu seurue jakaa ruokiaan sulassa sovussa.

Chedi AnkkasalaattiEn kerta kaikkiaan voi ymmärtää kuinka ankkasalaatin ankka saadaan niin ihanan rapeaksi! Kysyin asiaa tarjoilijalta, mutta hänen mukaansa se on kokin (Lontoon Hakkasan-ravintolassa työskennelleen Goh Wee Boonin) salaisuus. Höh!

Ateriointi Chedissä kannattaa aloittaa dim sumeilla, joita saa niin rapu-kampasimpukka- kuin sieni-vihannestäytteellä. Ruokahalun herättäjinä toimivat myös rapeiksi paistetut dim sumit katkarapu-korianteritäytteellä. Pääruokien osalta annokset vaihtelevat kausittain. Kasvisruokien kannalta ruokalista on valitettavan suppea. Ja jälkkäriksi? Passionhedelmäjäädyke! Se on kuin jäätelöksi muunnettu lassi-juoma.

Chedi AnnoksetChedi RiisiannosChedi JälkkäriNo, mikä minäkään olen neuvomaan mitä ravintolassa kannattaa syödä. Etenkään kun kaikki voivat valita itselleen mieluisan annoksen, mutta napsia silti myös toisten lautasilta. Sosiaalisen syömisen ehdoton valtti on se, että annoskateus on minimissään!

Chedi on ollut parhaita ravintoloita rankkaavassa Eesti maitsed -listauksessa top 5:n joukossa jo useamman vuoden. Eikä ihme, kuuluhan se samaan ravintolaketjuun kuin Tchaikovsky ja Bocca, jotka nekin löytyvät parhaiden ravintoloiden listakärjestä.

Chedi Sisältä

Mainokset

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: