//
you're reading...
Design, Käsityöt, Muoti

Suvan sukat, ei mitkään Raivola-rysapöksyt

Suva sokid

Muistaakohan moni vielä Velipuolikuun sketsiä 1980-luvun alusta, jossa irvailtiin Viron silloiselle ”mainostuotannolle”? ”Raivola-rysapöksyt, köygäne yllä, vilbone olo, toki parem kui ilma pöksyjä sanovad usiad.” Olen ymmärtänyt, että tekijät eivät nykyään ole kovin ylpeitä huumoristaan, mutta sketsi tuli silti ensimmäisenä mieleeni kun aloin kirjoittaa tätä postausta virolaisesta sukkatehtaasta.

Suva (SUka VAbrik eli sukkatehdas) perustettiin vuonna 1919. Historiansa aikana se on ehtinyt olla myös neuvostoaikainen Punane Koit (Punainen päivänkoitto). Vuonna 1993 Suvan sukkatehdas yksityistettiin uudestaan ja siitä alkaen se on toiminut virolaisella pääomalla, valmistaen tuotteensa Virossa.

En olisi kuunaan löytänyt tätä tehdasta ellen olisi sattunut hopeasukista keskustelleiden upeiden eläkeläisrouvien seurueeseen. Hopeasukkien sanotaan auttavan niin diabeetikoiden kuin allergisten ihmisten jalkavaivoihin. Lisäksi hopea eliminoi jalkasientä ja bakteereja eli pahaa hajua. Suvalla on laaja valikoima hopeasukkia, jotka maksavat puolet vähemmän kuin Suomessa.

suva silver

Toinen Suvan erikoisuus ovat Etno-sukat. Malleissa ammennetaan ideoita Viron omasta käsityöperinteestä ja kansallispuvuista tutuista paikallisista raidoista. Suva on tehnyt yhteistyötä Viron taideakatemian kanssa jo vuosia ja Etno-sukat ovat syntyneet tämän yhteistyön tuloksena. Etnoista löytyy laaja valikoima myös lasten sukkia ja sukkahousuja.

Suva sukkahylly 1

Suva sukkahousut

suva laste sukkpuksid x 4

Tallinnassa Suvan tehtaanmyymälän löytää Kalamajan kaupunginosasta, osoitteesta Vana-Kalamaja 16. Ainakin Etno-sukkia myydään suurimmissa tavarataloissa ja päivittäistavarakaupoissa, kuten esim. Prisma, Selver, Solaris ja Rimi. Sukkia saa myös nettikaupasta, mutta siellä asioimiseen tarvitaan virolainen pankkiyhteys.

Tehtaanmyymälä on helppo löytää, sillä se sijaitsee ihanan Kalamajan puutaloalueen ehkä rumimmassa talossa.

Suva Vana-Kalamaja

Mainokset

Keskustelu

3 thoughts on “Suvan sukat, ei mitkään Raivola-rysapöksyt

 1. Kiva myymälä, on tullut käytyä useamman kerran! Saa myös sukkia isojalkaisille miehille, tuli ostettua pikkuiselle veljelle joululahjoja, kun oli valikoimaa koossa 49. Sekä minä että 2-vuotias tytär liikumme aika usein etnosukkiksissa… Tosin olen huomannut, että Suvan tehtaanmyymälässä tuotteet saattavat joskus olla kalliimpia kuin marketeissa! Tämä ei tietenkään koske kakkoslaadun ja poistoerien tuotteita, vaan normaalihintaisia. Pikkuneidin suosikit, Suvan kettukuvioiset harmaat legginsit, olivat lähi-Selverissä halvemmat kuin tehtaanmyymälässä…

  Posted by LK | 13.3.2013, 14:48
  • Moi LK!
   Hyvä tietää, että Selver on tässäkin tapauksessa edullisempi.
   Suvan tehtaanmyymälässä valikoima on laaja, mutta jos tietää mitä hakee, voi turvautua vaikka tuttuun markettiin.
   Kiitos vinkistä!

   Posted by tallinnlanna | 13.3.2013, 14:54
 2. Todella mukavat, istuvat jalassa. Laadukkaat kestävät sukat. Vuosien käyttökokemksella…..

  Posted by Marjatta Kuosma | 16.1.2015, 12:38

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: