//
you're reading...
Kasvisruoka, Ravintolat ja kahvilat

Tchaikovsky – Tallinnan paras ravintola

TchaikovskyPöytä

Lopultakin se tapahtui! Olen jo kauan haaveillut illallisesta Tallinnan parhaaksi valitussa ravintolassa, Hotel Telegraafin Tchaikovskyssa ja nyt sain kokea sen nautinnon.

Seurueessani oli Helsingin sanomien Nyt-liitteen ruokakriitikoita ja me kaikki totesimme kuin yhdestä suusta, ettemme muista milloin viimeksi olisimme syöneet yhtä hyvän illallisen. Valitsimme venäläisravintolan maistelumenun, joka koostui seitsemästä annoksesta ja suuta ”puhdistavista” väliannoksista. Sitä ennen pöytään oli jo kannettu pientä naposteltavaa ja kokin tervehdyksenä tuodut pienet savujuustokeitot.

TchaikovskyAlkusnäksity7hyTchaikovskyKampasimpukkaTchaikovskyMaa-artisokkakeitto

Maistelumenun ensimmäisessä annoksessa oli Kalamatsin farmin vuohenjuustoa, porkkanahilloa ja tyrnimarjoja. Seuraavana vuorossa oli grillattu kampasimpukka punajuuren ja karhunvadelmien sekä uppopaistetun viiriäisenmunan kanssa. Aivan verraton herkku oli tryffeli-maa-artisokkakeitto sikurilla. Sopan kanssa tarjottu makea mustaviinimarjaviini, Põltsamaa Tõmmu, tuntui aluksi hieman hassulta valinnalta, mutta se kertakaikkiaan kruunasi keiton.

Tehdessäni Kamrat Eesti -ohjelmaa YLE TV1:lle, haastattelimme erään tallinnalaisen loistoravintolan venäläistä kokkia. Hän kertoi päätyneensä alalle siksi, ettei ollut päässyt viron kieltä huonosti osaavana taidekouluun ja kokin ammatti oli paras vaihtoehto toteuttaa taiteellista kunnianhimoa. Asia palasi mieleeni kun katselin lautasellani olevaa kaunista kampela-annosta, johon kuului kalan lisäksi kermaisia linssejä ja rapu-voikastiketta. Ilmiselvästi tässäkin keittiössä työskentelee aito taiteilija.

TchaikovskyKampela

TchaikovskySitruunasorbettiTchaikovskyHirvifilee

Herkuttelumenun ainoa hieman huonoksi kokemamme puoli oli se, ettei se ollut kovin venäläinen. Vasta hirvessä oli venäläisestä keittiöstä tuttuja makuja. Tai sitten hirvifileetä edeltänyt väliannos, sitruunasorbetti kuohuviinillä, vasta avasi makuhermomme. Kasvissyöjä sai lihan sijaan omien sanojensa mukaan parhaan koskaan syömänsä kaalikääryleen.

TchaikovskyKaalikääryleTchaikovskyTyhjäLautanen

Olisin voinut nuolla lautaseni puhtaakseni, jotta yksikään herkullinen murunen ei olisi jäänyt syömättä, mutta hillitsin itseni ja käyttäydyin asiallisesti. Jälkiruoaksi saimme tumman suklaista kakkua hasselpähkinöillä ja mustikkasorbetilla. Ja vaikka sanoinkin vatsani olevan aivan täynnä, ahmin vielä lopuksi eteemme tuodut pienet konvehditkin.

TchaikovskyJälkkäri

Tchaikovskyn palvelu oli ensiluokkaista. Tarjoilijat eivät tulleet iholle tai höösänneet pöydän ympärillä jatkuvasti, mutta toimittivat ruoan ilman turhaa muodollisuutta ja esittelivät kaikki annoksiemme osat ammattimaisesti. Tämän kokemuksen jälkeen en ihmettele lainkaan miksi Tchaikovsky on valittu vuosina 2011 ja 2012 Tallinnan parhaaksi ravintolaksi ja on sitä ennenkin kokannut kärkisijoilla.

TchaikovskyJaTyytyväinenAsiakas

Mainokset

Keskustelu

Trackbacks/Pingbacks

  1. Päivitysilmoitus: Hyvä Ravintola Tallinna 2013 | LaatuRavintolat - 5.12.2014

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: