//
you're reading...
Design, Kierrätys, Kirpputorit, Muoti

Punaiset tähtibootsit? Tallinnan vintagepuodeista löytyy yllättäviä mielitekoja

FankadelikJuuksur

Vielä muutama vuosi sitten Tallinnasta sai etsimällä etsiä vintagekauppoja. Kirpputoreja oli useitakin, mutta retromuotiin erikoistuneita liikkeitä ei juurikaan. Nyt tilanne on täysin päinvastainen. Pelkästään vanhassa kaupungissa on viisi eri puotia ja koko kaupungin alueella second hand -kauppojen lista on pitkä ja kasvaa jatkuvasti.

Kuukausi sitten etsin itselleni uutta talvitakkia. Tallinnassa oli lähes 20 astetta pakkasta ja olin täysin kyllästynyt hytisemään kylmissäni. Menin ensimmäiseksi Fankadelik-vintageliikkeeseen ja totesin, että nälissään ei kannata mennä ruokakauppaan eikä kylmissään vaatekauppaan. Tulin ulos en vain yhden vaan kahden takin kanssa, villaisen merimiestakin ja mustan lammasturkin.

Fankadelik lienee kaupungin suurin vintageliike ja sen yhteydessä toimii myös parturi-kampaamo. Liike sijaitsee Vana-Viru -kadulla, kahvila Popularin vieressä, toisessa kerroksessa. Asiakkaalle tarjotaan teetä, jota voi nautiskella vanhoja muotilehtiä lueskellen tai vaaterekkejä penkoen. Hintataso vaihtelee muutamasta kympistä useaan sataan euroon. Esimerkiksi käyttämättömät Hermesin vintagekengät olivat reilun satasen, mutta koruja ja muita asusteita voi saada alle kympillä.

Fankadelikillä on myös pieni valikoima vanhoja vinyylilevyjä sekä virolaisten suunnittelijoiden uusia luomuksia.

FankadelikUudet

FankadelikKultamosaiikki

FankadelikJimiJaJohnny

Melkein Fankadelikia vastapäätä on Nolita Vintage. Liike on pieni, mutta myy vaatteita ja asusteita sekä naisille että miehille. Nolita myy päällepantavaa 40-luvulta 80-luvulle. Nolitan kenkävalikoima on muita vintagekauppoja laajempi.

NolitaVintage NolitaPeili NolitaMiestenKengät NolitaMallinukke

Suur-Karja -kadulta löytyy Oh so retro, jonne pääsee sisään näppäilemällä ovikoodin ja nousemalla portaat toiseen kerrokseen. Pienen puodin vaatteet ostetaan lähinnä ulkomailta ja maaseudun pikkuliikkeistä. Suomalaiset ovat kuulemma Oh so retron yksi suuri asiakasryhmä. Vaikka second hand -liikkeet, virolaisittain sekkarit, ovat tällä hetkellä muodissa, suurin osa virolaisista käy silti ketjuliikkeissä kuten Zara tai Mango. Oh so retro on keskittynyt 1960-, 70- ja 80-lukujen vaatteisiin.

OhSoIkkunat

OhSoTiski

OhSoKahvinurkka

OhSoBootsitjapaidat

Oh so retron punaiset tähtibootsit olivat minulle lähes ylipääsemätön mieliteko, mutta jätin ne silti liikkeeseen odottamaan oikeampaa omistajaa. Kenkäkaappini pursuaa yli ilman niitäkin.

Muita tutustumisen arvoisia vintageliikkeitä ovat esimerkiksi Foxy Vintage, Sireen ja A.G.A.N. (As Good As New). Aukioloaikoihin on hyvä kiinnittää huomiota, sillä osa liikkeistä on auki vain yhden päivän viikossa. Pari kertaa vuodessa järjestetään myös Vintage Tallinn -tapahtuma, jossa eri kauppiaat koko Viron alueelta myyvät tuotteitaan. Kannattaa seurata Vintage Tallinnin sivua Facebookissa, jonne tapahtumista laitetaan tietoa hyvissä ajoin.

Mainokset

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: