//
you're reading...
Aamiaiset, Design, Kirpputorit, Ravintolat ja kahvilat

Kamahouse köök – Koplin talkkunataivas

KamahouseBaari

On useampiakin hyviä syitä tutustua Koplin kaupunginosaan. Raitiovaunulinjoilla 1 ja 2 voi tehdä helpon kiertoajelun ja tutustua vanhan työläisalueen, nykyisen venäläisalueen, ränsistyneen kauniiseen puuarkkitehtuuriin. Ajelutan nykyisin Tallinnaa huonommin tuntevia tuttujani linjalla 1 Koplista Kadriorgiin. Vielä tällä hetkellä nämä kaksi kaupunginosaa ovat kuin vääristyneet peilikuvat toisistaan. Kadriorgissa vanhat puutalot hehkuvat uudessa maalissa, osa suurlähetystöjen käytössä, osa trendikkäinä ravintoloina. Koplissa maali halkeilee ja puu lahoaa ympärille kohonneiden neuvostoaikaisten kivitalojen varjossa. Toivottavasti mainettaan parempi Koplikin saa pian pintaansa uuden maalin ja alueen mereen rajoittuvat puistot kunnostetaan entiseen loistoonsa.

Ainakin kaupunginosa on jo alkanut kiinnostaa ja vieressä sijaitsevan muodikkaan Kalamajan alueen imussa Kopliinkin on syntynyt luovia linnakkeita. Niistä yksi on Angerjan ratikkapysäkin vieressä sijaitsevaan vanhaan tehdasrakennukseen kunnostettu Kamahouse eli Talkkunatalo. Saman katon alla toimii ”multi-business environmentin” nimellä muun muassa galleria, lakiaputoimisto, sisustus- ja taide-esineitä myyvä liike, taiteilijatarvikekauppa sekä erilaisia työ- ja oppipajoja. Kaiken sydän on ravintola Kamahouse Köök eli Kamahousen keittiö.

KamahouseSali

KamahousePariskunta

Kamahouse Köökiä emännöi koko yritystertun ideoinut ja toteuttanut taiteilija Kaire Jakobson. Hän vastaa myös Kamahouse Köökin paikoin jopa psykedeelisestä ilmeestä, jossa pöydänkulmaan kiinnitetyt lihamyllyt toimivat lautasliinatelineinä, vanha puntari kynttilänjalkana, toimistotuolit ympäröivät vanhoja, ilmeisesti kirpputoreilta kerättyjä, ruokapöytiä ja punainen väri somistaa kaikkea. Ruoka valmistuu ruokailijoiden silmien alla avokeittiössä, josta voi etukäteen tilata itselleen myös kokin ruoanlaitto-oppitunteja.

KamahouseKeittiö

Kamahouse on valintani esimerkiksi silloin kun käyn läheisellä Paavli-kadulla Viron suurimmalla vaatekirpputorilla, Paavli kaltsukasissa tai samaisen kadun edullisessa, venäläisessä autokorjaamossa.

Ruoka on hyvää perusruokaa ja hintataso edullinen. Kävimme kahden ystäväni kanssa syömässä lounaan, johon kuului kaksi Caesar-salaattia, pekoninen tomaattikeitto, bataattiranskalaiset ja jälkkäriksi talkkunajäätelöä vadelmahillolla sekä kahvia. Lasku oli noin 20 €.

KamahouseCaesar

KamahouseBataattiKartulid

KamahouseTomatisupp

KamahouseJäätis

Yksi ravintolan suosituimmista annoksista on kuulemma Kamahousen burgeri, eikä ihme. Annos on valtava ja mehevä. Nimestään huolimatta ravintolan ruokalistalla ei ole montaakaan kama-annosta eli talkkunaa. Aamuvirkuille ravintola tarjoaa aamiaista arkisin klo 9 alkaen, viikonloppuisin klo 11 eteenpäin ja aamupalaksi voi tilata muun muassa talkkunaa kefiirillä. Myös pikkuasiakkaita on huomioitu lasten leikkinurkalla. Ravintolan keittiö menee kiinni tuntia ennen ravintolan sulkeutumisaikaa.

KamahouseMenu

Mainokset

Keskustelu

2 thoughts on “Kamahouse köök – Koplin talkkunataivas

  1. Jos listalla ei ole erityisen paljon kamaa, saako sitä ostaa muuten? Vai onko nimi tuulesta temmattu?

    Posted by Henkka | 20.3.2013, 19:39

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: