//
you're reading...
Liikkuminen, Matkustaminen

Nael kummi – bussilla ulkomaille

BerliiniKortitTerveiset Berliinistä!

Joku ehkä ihmettelee miksi kirjoitan Tallinnaa käsittelevään blogiin Berliinistä. Syy on siinä, että Tallinnasta pääsee nykyään varsin edullisesti bussilla mihin tahansa kolkkaan Euroopassa.

BerliiniLähtöMutta miksi valita hidas ja pehvaa puuduttava bussimatka nopean lentomatkan sijaan? Eräs kaverini kommentoi reittivalintaa kirjoittamalla: ”Arvostan matkustusvalintaanne. Euroopassa, todennäköisesti koko maailmassa tuskin on seutua, jossa täysin tasaiselle maalle on rakennettu yhtä mutkikkaita ja hitaita yhteyksiä yhtä lyhyiden matkojen taittamiseksi kuin Baltiaan.”

Bussimatka on toki raskas, mutta myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin lentäminen sekä huomattavasti edullisempaa jos lippujen hankkimisen kanssa on ajoissa liikkeellä. Matkani maksoi 38 €, löydettyäni noin kuukausi sitten edullisen kuuden euron lipun etapille Kaunasista Berliiniin.

Matka kesti kokonaisuudessaan 29 tuntia. Onneksi välissä oli kuuden tunnin pysähdys Liettuan Kaunasissa, jossa ehti syödä illallisen, jaloitella ja tutustua pikaisesti kaupungin nähtävyyksiin. Osa busseista ajaa suoraan Tallinnasta Vilnaan ja vasta siellä on ensimmäinen vaihto. Me matkustimme ystäväni kanssa ensin Riikaan ja sieltä Kaunasin kautta Berliiniin. Kannattaa vertailla eri reittivaihtoehtoja.

LuxExpress liikennöi Tallinnasta Pietariin, Riikaan ja Vilnaan. Sen hyvä puoli on siinä, että busseissa on nojatuolimaiset suuret istuimet, paljon jalkatilaa, WiFi, kahvitarjoilu ja mahdollisuus katsoa elokuvia. Valitettavasti LuxExpressin linja-autot ajavat vain Vilnaan saakka, josta täytyy etelämpään suunnatessa jatkaa matkaa Simple Expressin busseilla. Ei niissäkään mitään vikaa ole, istumatila vain on pienempi.

Muita Tallinnasta ulkomaille liikennöiviä linjoja ovat Ecolines sekä Tallinna-Riika-Tallinna -väliä ajava Hansabuss Business Line. Myös paikallisilla busseilla voi taittaa pienempiä etappeja.

Suosittelen linja-automatkaa kaikille, jotka haluavat siirtyä sielun kanssa samassa tahdissa paikasta toiseen. Matkalla on aikaa ajatella, lukea, katsoa elokuvia ja yksinkertaisesti vain nauttia tunteesta saada olla tien päällä. Kuten matkakumppanini sanoi: ”Oikenevat sielusolmutkin siinä samalla kun joka mutka pitää hitaasti kohdata. Tämä oli paras matka sitten edellisen bussimatkan.”

(Nael kummi tarkoittaa muuten naula renkaaseen eli hyvää matkaa. Kieroa virolaista huumoria.)

Mainokset

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: