//
you're reading...
Kasvisruoka, Ravintolat ja kahvilat

Sushiloiden luvattu kaupunki

Käydessäni Pietarissa tuntui siltä, että joka korttelissa on oma sushiravintola ja lähes sama meno on Tallinnassakin. Ravintoloista saa nimenomaan sushia ja joitakin variaatioita japanilaisesta perinneruoasta, mutta täysin japanilaiselle ruoalle omistautunutta ravintolaa on vaikea löytää.

Oikeastaan ainoa paikka, jossa on sushirullien lisäksi muitakin japanilaisia herkkuja, on MoMo. Take away -lounastarjouksina saattaa olla japanilaista karria munakoisolla, lohisashimia, soba- eli tattarinuudeleita erilaisilla lisäkkeillä tai butadon -riisi-sianlihapataa. Joinain päivinä tarjolla on vain kasvisruoka, toisina vain lihaa. Päivän tarjouksen voi tarkistaa etukäteen MoMon Facebook-sivulta. MoMosta kannattaa ottaa annokset mukaan, koska itse asiassa kyseessä ei ole niinkään ravintola kuin japanilaisiin tuotteisiin erikoistunut kauppa, jossa on vain yksi pöytä ruokailijoille. Mutta jotain kertoo kyllä ruoankin tasosta se, että herkullinen soijan tuoksu leijailee kaupasta J.Kunderi -kadulle asti.

Ei tarvitse yleistää voidakseen sanoa, että Tallinnan jokaisessa kauppakeskuksessa on oma sushilansa. Joissain jopa useampi. Oma suosikkini on Solariksen Sushihouse (joka toki löytyy myös Rocca al Maren kauppakeskuksesta ja Rotermannin kauppakorttelista). Ystäväni kertoi minulle hyvästä ja halvasta paikasta, josta saa ihania tulisia susheja, joista valuu makeaa kastiketta. Keskellä salia kiertävältä liukuhihnalta voi poimia kuvun alle aseteltuja sushipaloja muutamalla eurolla, riippuen lautasen hinnan määrittävästä värikoodista. Nyt käynkin Solariksessa syömässä aina kun jaksan kuunnella kylkiäisenä tulevia, viereisen elokuvateatterin täysillä soitettavia leffatrailereita.

Helpoimmin Tallinnassa päätyy Silk Sushiin, joita on muun muassa Viru Keskuksessa, Narva maanteen alussa ja vanhassa kaupungissa, Raatihuoneen torin vieressä. Lounastarjoukset ovat edullisia ja pitävät sisällään keiton, salaatin ja pienen valikoiman sushirullia. Kuukausittain ilmestyvä paikallinen Pulss -ilmaisjakelulehti testasi kahdeksan keskustassa toimivaa riisin rullaajaa ja Silk päätyi rankkauksessa toiselle sijalle. Parhaaksi lehti valitsi City Span toimistotalossa sijaitsevan Sushi Top:in, jonka sushia pidettiin erittäin tuoreena ja maukkaana siitä huolimatta tai juuri siksi, että se ei ole erityisen halpa (tonnikalasushi 2,30 € / kpl ja makivalikoima 26 €). Kolmanneksi lehti nosti Järve Selverin Sushi Cafen, jolle annettiin maininta parhaasta hintalaatusuhteesta.

Näiden lisäksi kannattaa testata söpö Sushicat, joka toi halpis-sushin Tallinnaan. Sushicatissa tarjoilijoilla on päässään kissan korvat, seinät on koristeltu animekuvilla ja taustalla raikaa japanilainen poppis, joten tämä ei ole myötähäpeilijöiden paikka.

Itse välttelen pikasushipaikkoja, jos en ole aivan tuli hännän alla. Mikäli et ole kuivan riisin ja kauan seisseen inkiväärin ystävä, kannattaa käydä jossain muualla kuin esimerkiksi Kristiine Keskuksen Sushirongissa eli sushijunassa. Paikan mainoksissakin mainitaan erikseen, että kaikille asiakkaille tarjotaan ilmaiseksi raikasta vettä. Mitä sekin kertoo ruoan laadusta…

Mainokset

Keskustelu

One thought on “Sushiloiden luvattu kaupunki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: