//
you're reading...
Design, Käsityöt

Käsityöihminen, älä lue tätä jos et halua löytää paikkaa jossa lähtee järki

Nyt on ollut vähän hommia. Kävin käsityötukku Karnaluksissa ja ahnehdin niin paljon villalankoja, että olen saanut kutoa aamusta iltaan. Äskettäin vein ystäväni Karnaluksiin ja kuinka ollakaan, hän tekee tällä hetkellä villasukkia, vauvan peittoa ja ristipistotöitä. Äitini keplotteli ulos vain viiden lankakerän ja koristenauharullan kanssa, mitä pidän pienenä ihmeenä.

Karnaluks on valtava tukkuhalli, josta käsityöihminen löytää kaiken tarvitsemansa ja paljon heräteostoksia. Homman tekee hankalaksi se, että kaikki myydään tukkuhinnoin ja siksi tulee hamstrattua.

Kuten kuvista näkyy, kaikkea on ja paljon. Yhdessä hyllyssä on avaimenperiä, toisessa heijastinnauhoja, kolmannessa erilaisia korvakorujen lukkoja, pohjia ja hopealankoja. Pahvilaatikkoröykkiöissä on villalankaa, puuvillalankaa, helmilankaa, angoraa, karvaa, pörröä ja sileää. Neulosmalleja roikkuu laatikoista ulos. Nappiputkiloita on valtavissa mehiläiskennon näköisissä hyllyissä. Kangaspakkoja lojuu yltympäriinsä. On silkkiruusuja, hihamerkkejä, erivärisiä nuppineuloja, virkkuukoukkuja, korsettiluiden käytävänauhaa ja aika paljon sellaisia asioita, joille en pysty keksimään käyttötarkoitusta eli en tiedä mitä niillä tehdään. En haluaisi olla siivoojaana tässä tilassa.

Karnaluks voi olla hieman hankala löytää. Se sijaitsee Tartu maanteen ja K. A. Hermanni -kadun risteyksessä, Valge maja -nimisessä rakennuksessa. Talon ensimmäisessä kerroksessa, Tartu maanteen puolella, on mainion kangaskauppaketju Abakhan Fabricsin liike. Karnaluksiin pääsee C-rapusta, joka on talon toisella puolella. Sen löydettyään voikin vain seurata opasteita toiseen kerrokseen ja painaa ovikelloa päästäkseen sisään. Ja hei, muistakaa varata tarpeeksi rahaa mukaan, sillä tukussa voi maksaa vain käteisellä.

Mainokset

Keskustelu

7 thoughts on “Käsityöihminen, älä lue tätä jos et halua löytää paikkaa jossa lähtee järki

 1. miks en uskonu sun varoitusta…. järjetöntä…

  Posted by m | 17.1.2013, 10:14
  • Hih hih, Karnaluks totisesti on vienyt paitsi oman järkeni, myös kaikkien sinne viemieni tuttujen järjen. Oikea sana kuvaamaan tilannetta Karnaluksissa lienee ”ostuhimu” eli ostohimo.

   Posted by tallinnlanna | 17.1.2013, 11:16
   • onko sielä muuten millainen hintataso? että kuinka paljon sitä käteistä pitää varata mukaan….. =D

    Posted by m | 17.1.2013, 12:44
   • Tuotteiden hinnat ovat esimerkiksi lankojen kohdalla kahdessa luokassa, yksittäiskerät ovat hieman kalliimpia, tukkuostos (eli yli 10 kerää) halvempi. Omasta mielestäni Karnaluksissa on huomattavasti halvempaa kuin suomalaisissa käsityöliikkeissä. En osaa kaikkia tuotteita vertailla, mutta ostin esim. Novitan lankaa kaulahuiviin puoleen hintaan Suomen vastaavaan verrattuna.
    Olen itse varannut yleensä 20-30 € ostoksiini ja hyvin on riittänyt.

    Posted by tallinnlanna | 17.1.2013, 14:18
 2. Viimekertainen ”täsmäisku” 34min kaupassa vei 66€.

  Posted by Tuula | 27.8.2013, 05:49
  • Heh, sama täällä! Kertaakaan en ole päässyt ulos Karnaluksista ilman jonkinlaista ostosta, ainakin nyt kuminauhaa on täytynyt ostaa. Ja bambi-napit. Ja ristipistopohja. Ja, ja, ja…

   Posted by tallinnlanna | 27.8.2013, 05:53
 3. Eilen olin ekaa kertaa kyseisessä paikassa ja meni 142 € tunnin käynnillä.

  Posted by Pirena | 27.8.2013, 06:21

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: