//
you're reading...
Historia

Vanhan kyylääjän patsas

Pikk-kadulla, nykyisen Venäjän suurlähetystön katolla, on harvoin silmiin osuva patsas. Oikeastaan sitä täytyy osata itse hakea katseellaan, sillä niin korkealle katonrajaan muotokuva lornetin läpi kyttäävästä herrasta on nostettu.

Tarinan mukaan tällä paikalla, osoitteessa Pikk 21, asui rikas kauppamies erittäin kauniin vaimonsa kanssa. Joka ilta kun nuori rouva alkoi riisuutua vaatteistaan, hän tajusi vanhemman herran tuijottavan itseään vastapäisen talon ikkunasta. Rouva ei luonnollisesti nauttinut saamastaan huomiosta ja kertoi asiasta miehelleen. Kauppias hermostui täysin.

Kauppiaana mies ei voinut lähteä ritariturnajaisiin vastapäisen talon kyylän kanssa ja hän keksikin toisenlaisen idean. Kauppias tilasi kuvanveistäjältä täydellisen muotokuvapatsaan Kanutin killan talon (Kanuti gildi hoone) tuijottelevasta herrasta. Joka kerta kun lornetin läpi kyttäävän herran teki taas mieli katsella nuoren rouvan riisuutumista ja valmistautumista yöpuulle, hän joutuikin tuijottamaan omaa kaksoisolentoaan. Kuuleman mukaan patsas pilasi vanhan herran näkymän niin totaalisesti, että lopulta hän muutti kokonaan pois.

Mainokset

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: