//
you're reading...
Ravintolat ja kahvilat

Kishmish – Lasnamäen lahja ruokamaailmalle

Lasnamäkeläisen lähiöostarin ravintolatarjonnan ei ehkä uskoisi olevan kummoinen, mutta se on suuri virhearvio. Kishmish-ravintola on kokonaisvaltainen kokemus. Viininpunaiset verhot, tumma puu, muoviset pitsipöytäliinat, tiilijäljitelmä, värivaloin koristellut kristallikruunut, punainen sametti, kullatut koriste-esineet, seinämaalaukset…

Kadulta katsottuna paikka saattaa näyttää hieman pelottavalta, mutta siitä huolimatta kannattaa nousta portaat ylös ravintolaan, joka tarjoaa herkullista kaukaasialaista ruokaa.

Kishmish on suosittu ravintola. Yleensä pöydät ovat täynnä venäjää puhuvia asiakkaita, mutta kiitos taustalla raikaavan europopin, mistään iloisesta puheensorinasta ei voi nauttia. Tarjoilijat ovat vähintään kaksikielisiä eli puhuvat venäjää ja viroa, mutta osa myös englantia ja jopa suomeakin. Annokset ovat valtavia ja päiväsaikaan kokoonsa nähden varsin edullisia. Yöhinnat ovat korkeampia. Viikonloppuisin Kishmish on auki vuorokauden ympäri ja silloin kattoon ladattu värivalotykistö ja discopallomeri laittavat tanssilattian vilkkumaan live-musiikin tahdissa.

Täällä ei tule usein käytyä, mutta aina kun niin teen, tulen ajatelleeksi että pitäisi tulla useammin. Viimeksi tilasimme ystäväni kanssa lajitelman ljulja-kebabeja, jotka ovat ohueen lavash-leipään käärittyjä lihapatukoita. Pöytäämme kannettiin tarjottimellinen lampaasta, kanasta, possusta ja perunasta tehtyjä kebab-pötköjä sekä lautasellinen paistettuja perunoita, tomaatteja ja kevyesti hapatettua kaali- ja porkkanaraastetta. Annos maksoi yhteensä 15 € ja siitä olisi helposti syönyt useampikin kuin kaksi ihmistä.

Kaukaasialaiseen keittiöön kuuluu olennaisena osana chiliä, valkosipulia ja mausteita sisältävä georgialainen adjika-kastike, johon voi dipata ruokapalojaan. Valokuvin varustetulta ruokalistalta löytyy paljon muitakin maistamisen arvoisia kastikkeita.

Venäläisen ”seksisymboli Sergei Glushkon” keikkamainos kruunasi tämänkertaisen päivällisen.

Mainokset

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: