//
you're reading...
Aamiaiset, Muoti, Ravintolat ja kahvilat

Sfäär – lounaspaikka josta saa laatuviinit mukaan

Veljeni tuli piipahtamaan Tallinnassa ja kävimme lounaalla Sfäärissä. Mere puisteellä sijaitseva ravintola on kuin skandinaavisen sisustussuunnittelijan tai arkkitehdin suunnittelema. Alvar Aallon, Ilmari Tapiovaaran ja Arne Jacobsenin tuolit, Iittalan astiat, Artek ja pelkistetty 50-60-lukua henkivä tyyli eivät kuulu perusvirolaiseen sisustukseen. Itse asiassa olen joskus miettinyt kuinka erilaiset esteettiset mieltymykset suomalaisilla ja virolaisilla on, mutta Sfäärissä sitä ei ole havaittavissa.

Sfäär satsaa kausiruokaan ja annosten esillepanoon. Ravintolan perustaja, Toomas Lääts, on yksi Viron tunnetuimmista kokeista ja ilmeisen kiireinen, sillä toimii tällä hetkellä myös Vihulan kartanon pääkokkina.

Päivän sikaisa lounastarjous ei houkutellut meitä ja tilasimme listalta merellistä pastaa ja karitsanlihakotletin.

Tälläkään kertaa emme joutuneet pettymään annoksiimme. Siitäkään huolimatta, että tarjoilija vuolaasti valitellen totesi, että päivän tuore leipälasti ei ollut saapunut ajoissa. Veljeni kommentoi ateriaansa: ”Hmm, erikoista, tämä tomaatti on huippumaukas, mutta ihan kuin maistaisin tässä minttua.”

Lounaamme jälkkärikahveineen maksoivat 12 € per nekku. Tällä kertaa lompakko tyhjeni vain lounaan verran, vaikka Sfäärin yhteydessä on myös tunnettujen vaatebrändien tuotteita myyvä kauppa sekä viinimyymälä, josta saa niin tämän hetken viinihittejä kuin klassisempiakin laatuviinejä. Halpaa ei ole, mutta laadukasta kyllä.

Sfäär on avoinna iltaan asti, mutta parhaiten se toimii mielestäni lounas- ja päivällispaikkana. Viikonloppuisin tarjolla on myöhäinen aamupala klo 11.30-15.00.

Mainokset

Keskustelu

2 thoughts on “Sfäär – lounaspaikka josta saa laatuviinit mukaan

  1. Vinkkinä, että Sfäärin outlet (Rucola restaurante & pizzeria vieressä, Ehitajate tee 114a) on myös käymisen arvoinen paikka. Aukioloajoista ilmoitellaan Sfäärin facebook-sivulla aina erikseen. terveisin E

    Posted by E | 9.12.2012, 18:22

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: