//
you're reading...
Design, Ihmiset, Konsertit, Muoti, Musiikki, Ravintolat ja kahvilat

Tallinna TOP3: Suunnittelija Tiina Teemägi

Tapaan tässä kaupungissa päivittäin mielenkiintoisia ihmisiä ja päätinkin alkaa kysellä heiltä mitä Tallinnassa pitäisi nähdä ja kokea.

Tiina Teemägi on Nu Nordik -designkaupan emäntä, suunnittelija ja kuvanveistäjä. Tiinan löytää kaupasta maanantaista perjantaihin, viikonloppuisin tiskin takana on opiskelijoita. Ylimpänä kuvissa näkyvä Vasikas-naulakko on Tiinan suunnittelema.

Tiinan lempipaikka Tallinnassa on Kalamajan kaupunginosa. Sieltä löytyvät hänen kolme suosikkiravintolaansa: Kohvik Boheem, Kukeke ja F-hoone. Tässä kolmiossa Tiina viettää paljon aikaa tyttärineen.

Tiinan varsinaisen lempikahvilan vaatii kuitenkin vaikka bussiretken Pärnuun. Supelsaksad on pärnulaisen Huimerindin taiteilijaperheen perustama kahvila, joka tarjoaa herkkuja niin silmille kuin suullekin. Vanhaan puutaloon entisöity Supelsaksad on pullollaan kukkia, kirjavia tapetteja sekä kierrätettyjä ja kunnostettuja huonekaluja. Kahvila oli ehdolla Design Management Europe -palkinnon saajaksi vuonna 2011. Nu Nordik on Tallinnassa ainoa paikka, josta saa Ruth Huimerindin taidepostikortteja.

Kolmas Tiinan suosikki on vintagekauppa Fankadelik. Kaupassa on niin vanhaa kuin uuttakin muotia, vinyylilevyjä ja jopa parturi-kampaamo. Tiinan mukaan osa myyjistä on ammatiltaan twist-tanssijoita. Ja mikäparasta, kaupassa on aina kahvi- ja teetarjoilu eli aarteita saa hipelöidä kaikessa rauhassa, kahvikuppi kourassa.

Ja sitten vielä musiikkisuositus. Tiina käy aina katsomassa Tallinnassa järjestettävän Jazzkaar-tapahtuman pääesiintyjät ja NO Jazzklubin konsertit. Lähes ympärivuotisesti järjestettävistä konserteista vastaa Anne Erm, joka on johtanut tapahtumaa jo 10 vuotta. Jazzkaaren, Baltian suurimman jazzfestivaalin, esiintyjät ovat niin Virosta kuin ulkomailtakin ja konsertteja on ympäri kaupunkia.

Mainokset

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: