//
you're reading...
Ravintolat ja kahvilat, Uncategorized

Viron 50 parasta ravintolaa

Viron maut on vuodesta 2008 lähtien listattu Eesti maitsed -sivulle, josta löytyy 50 parasta ravintolaa. Valinnan tekevät aiempina vuosina parhaiksi valittujen ravintoloiden johtajat, pääkokit ja sommelierit. Viidenkymmenen parhaan ravintolan työntekijät saavat myös kertoa mielipiteensä.

Systeemi sai kritiikkiä siitä, että ravintola-alalla yksi vuosi on pitkä aika, jona hyvänkin ravintolan taso saattaa romahtaa. Nykyään ravintolalistaus toteutetaankin kahdessa osassa. Keväällä 1150 ravintolasta valitaan 50 parasta ja syksyllä kaikki ravintolat arvioidaan ja pannaan paremmuusjärjestykseen.

Sen verran kuin olen testannut listan ravintoloita, voin sanoa, että se on kyllä hyvä suunnannäyttäjä. Ravintolat, joissa olen itse käynyt (Aed, Bocca, Chedi, F-hoone, Fish&Wine, Komeet, Mahedik, Moon, Muhu Kalakohvik, Neh, Platz, Ribe, Sfäär, Spirit, Supelsaksad ja Tchaikovsky) ovat hyvin eri hintaisia ja jokaisessa on omanlaisensa tunnelma, mutta kaikki ovat tosiaan erittäin hyviä elleivät jopa loistavia ruokailupaikkoja. Kannattaa muistaa, että ravintoloita on listattu koko Viron alueelta. Esimerkiksi Mahedik on Pärnussa ja Muhu Kalakohvik Muhun saarella, Saarenmaan ja mantereen välissä.

Mainokset

Keskustelu

Trackbacks/Pingbacks

  1. Päivitysilmoitus: Kulttuurikilometri – laivaterminaalista vankilan portille ja hautausmaalle « tallinnlanna - 25.9.2012

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: