//
you're reading...
Juuri nyt, Teatteri

Teatterielämys feat. Ismo Alanko, Teho Majamäki ja Tero Jartti

Heti ensimmäiseksi kerron tämän: teatteriesityksessä on englanninkielinen tekstitys! Tämä siksi, ettei kenenkään tarvitsisi jättää tätä kokemusta väliin sen vuoksi, ettei osaa viron kieltä.

Von Krahli Teaterin seuraava ensi-iltaesitys on Nibud ehk hetk me elude katkematus reas. Suomentaisin sen Nännit eli hetki elämämme katkeamattomassa virrassa.

Veikkaan, että luvassa on teatterielämys. Näytelmän on ohjannut Peeter Jalakas, jonka edellinen työ Von Krahli Teaterille, Gilgameš ehk igaviku nupp, oli vanhaan tehdashalliin rakennettu versio vanhasta eepoksesta.  Visuaalinen ja vaikuttava teos oli osa kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmistoa, mutta huikean suosion vuoksi näytelmä tuli vielä elokuussa 2012 ohjelmistoon muutaman näytöksen verran. Gilgameš palkittiin viime vuonna Virossa mm. parhaasta ohjauksesta, lavastuksesta, alkuperäismusiikista ja miespääosista.

Nyt ohjelmistoon tuleva Nibud vaikuttaa vähintäänkin yhtä mielenkiintoiselta, bonuksena joukko suomalaisille tuttuja nimiä. Musiikista vastaavat Ismo Alanko ja Teho Majamäki ja lavalla nähdään Von Krahlin loistavien näyttelijöiden kanssa myös Tero Jartti.

Peeter Jalakasin tanssiohjaus kertoo eri miestyyppien täydellisyyden ja tasapainon etsinnästä. Tanssiopettajana ja yhtenä esiintyjistä toimii japanilainen Ken Mai.

Tuskin maltan odottaa! Luvassa voi olla jotain jännittävää ja outoa (kuten Baltic Circlessä vuonna 2010 näkemäni, Peeter Jalakasin ohjaama Taikahuilu) tai jotain massiivisen vaikuttavaa, kuten Gilgamešissa. Teatterin nettisivujen mukaan esityksessä yhdistellään eri tyylejä niin lännen kuin idän teattereista: tämän päivän videokäsittelyä, nykytanssia, actionleffaa, sirkusta ja japanilaista butoh-tanssia sekä kabukia.

Lippuja saa esim. Piletilevistä. Esitykset 29. ja 30.9. sekä 1., 2. ja 3. lokakuuta.

Mainokset

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: